Een avontuurlijke rit vanuit Spanje
23 maart 2020
Privacy in Zoom! Je online coaching sessie zo veilig mogelijk ingesteld
14 april 2020
Toon alles

De waarde van online coaching

Jij bent als coach of therapeut broodnodig!

Mensen gaan er op het moment, tijdens de Corona crisis, (voornamelijk) alleen uit om eten te kopen. Maar wat net zo hard nodig is als een brood… dat ben jij! Ontdek de waarde van online coaching.

Want depressies, burn-outs, relatieproblemen, interne en externe worstelingen op wat voor manier dan ook… zijn met de komst van Corona niet ineens verdwenen. Sterker nog. Het haalt mensen uit hun ritme. Mensen worden volledig geconfronteerd met zichzelf en hun naasten. Als nooit tevoren! En daarom… ben jij als coach of therapeut juist nodig!

Het idee heerst dat je alleen ‘helpt’ als je het gratis doet. Dat als je een ‘gave’ hebt je deze alleen mag weggeven en er geen geld voor mag vragen. Al helemaal in de spirituele wereld is dit het geval.

Terwijl jij keihard je best hebt gedaan om jezelf te ontwikkelen. Dingen hebt geleerd. Tijd en geld hebt geïnvesteerd. En ondertussen ook zelf graag brood op je plank wilt want anders blijf jij niet staan. En ook jij mag genieten van wat het leven te bieden heeft. We leven niet in een wereld waarin je alleen kan weggeven en dat er elke week automatisch een tas met boodschappen voor je neus wordt gezet… gratis. Of dat iemand anders jouw studies betaald of de huur van je huis. Mensen die dit vinden of verwachten hebben simpelweg een verstoord beeld van de werkelijkheid en zorgen er daarmee ook nog een keer voor dat mooie helpers klein blijven, niet groeien en daardoor worden vervolgens weer veel minder mensen geholpen. Terwijl het geen probleem is als de bakker op de hoek het wel doet. Die de gave heeft om heerlijke broodjes te bakken.

Ook in deze tijd… mag jij geld vragen. Je hoeft niet alleen te geven. Geld is energie. Jij geeft energie en je krijgt het weer terug. Wat je kan doen is een opdeling maken in wat je geeft en wat je als traject verkoopt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het startpunt waar iemand begint, dat je dat weggeeft. En als iemand verdere resultaten wil behalen dat er dan een speciaal traject voor is.

Belangrijk is dat je er echt in gaat staan dat ook jij mag ontvangen. Dat jij ook voelt dat wat je doet goed is. Want daar begint het. Dat is hetgeen wat je uitstraalt.

Ook online coaching heeft ontzettend veel waarde!

Normaal ben je gewend om offline sessies te geven. Individueel of in groepsverband. En nu, vanwege Corona, is de enige mogelijkheid om dit online te doen. Ik vind het prachtig om te zien dat er zo veel gegeven wordt. Hoe mensen elkaar helpen. Hoeveel wordt gegeven, en ontvangen.

Hierbij geldt ook weer… dat ook jij mag ontvangen. Niet dat het verkeerd is om te geven! Absoluut niet. Ik zou zeggen, ga lekker geven… zorg dat mensen wennen aan deze nieuwe manier van werken en maak er vervolgens een nieuw programma van. Want wat jij doet is waardevol. En als je het online doet dan maakt dat het zeker niet minder waardevol.

Mensen ontdekken nu volop de waarde van online coaching!

Iedereen went op het moment aan alles wat online gebeurt. Ontdekken dat het super handig is. Dat ze lekker thuis kunnen blijven. Geen drukte van de weg en het verkeer. Het kost veel minder tijd. Ze kunnen hun pyjamabroek zelfs aanhouden tijdens een coaching sessie. En voor jou… kan het ook weer ontzettend veel doen!

Want online… daar liggen super veel kansen die ervoor kunnen zorgen dat jij veel meer mensen tegelijk kan helpen en voor jezelf een leven kan creëren waar je wel heel happy van wordt 😉 En dit… dit is de eerste stap daar naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *