I did it!
1 september 2017
Een winnaar is een verliezer die het nog een keer probeerde
15 maart 2018
Toon alles

Zo kom je uit je cocoon

Het is zover… de winter is bijna achter ons. Maart is begonnen. Het is tijd om te ontpoppen. Bloeien! Knallen! Grote kans dat het nu al volop aan het borrelen is. Misschien ben je zelfs al super fanatiek bezig. Maar hoe trek je jezelf uit de cocoon tijd genaamd de winter? Daar kan ik je wel de nodige inspiratie in bieden.

De ontdekkingsreis

Ik ben zelf flink aan het cocoonen geweest. Ik ben nog nooit zo meegegaan op het ritme van de natuur als nu. Vorig jaar ben ik van start gegaan met een ontdekkingsreis. Want het plaatje klopte niet. De puzzel was niet compleet en zat niet lekker in elkaar.

Daarom vond ik het tijd om de nodige veranderingen aan te brengen… op een vrij drastische manier 😉

Ik heb mijn huis opgezegd, mijn spullen weg gedaan en een caravan en busje gekocht. Zodat ik echt de vrijheid zou ervaren om te ontdekken. Ik ben rond gaan trekken met mijn mobiele huis in cocoon vorm. En nee, daar heb ik nog steeds geen genoeg van. Het echte rondtrekken is wel minder geworden omdat ik hou van echte verbindingen maar verder heb ik nog steeds geen spijt. Zelfs niet toen ik met een muts op moest slapen. Ik hou wel van een uitdaging 😉

Een aantal maanden lang had ik de luxe om naar binnen te keren. En er echt even voor mezelf te zijn. En dat heeft toch veel goede dingen gedaan! Maar nu. Borrelt het. En niet een beetje ook. En daarom is het tijd. Herkenbaar? Goed, dan heb ik nu de nodige inspiratie voor je.

 Tip 1 | Wakker je drive aan

A winner is just a loser who tried one more time… watch it!

Tip 2 | Check, check, double check

Om de juiste drive te pakken te krijgen moet je natuurlijk wel weten waar je staat en of dit nog bij je past.

Is dit hetgeen waar jij een gepassioneerde expert in kan worden? Waarom? Hoe? Lees dit nog even door en vul de vragen in.

 Tip 3 | Maak er ruimte voor

Wat je aandacht geeft groeit! Komt jouw bedrijf op de tweede plaats? Dan zal het daar ook blijven.

Plan een volledige dag in waarin jij aan de slag gaat met jouw plan. Waar sta je nu, waar ga je naartoe en hoe kom je daar? Dat is van belang om te weten.

Plan deze dag voor volgende week in. Het is tijd voor actie! Je ontvangt volgende week van mij een volledige checklist met dingen waar je aan kan denken en die belangrijk zijn om van a naar b te komen.

Have fun! It’s time to pop!

≈ Mariëtte

1 Comment

  1. Arina1965 schreef:

    Hallo. Na een zeilvakantie ben ik erachter gekomen dat mijn leven eigenlijk wel erg bekrompen is.
    Ik zit al jaren in de WAO met psychosociale klachten die wel verminderen, maar nu wil ik eindelijk (!! Ben 53) aan de slag en in aktie komen. Losser zijn en plezier hebben, iets voor anderen betekenen. … Alleen weet ik niet hoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *