Een winnaar is een verliezer die het nog een keer probeerde
15 maart 2018
Krijg meer klanten door dit inzicht (en bespaar tijd en geld)
7 november 2018
Toon alles

Vrijheid begint bij je okselhaar

Ik zit op een terrasje naast een dame, haar armen gaan omhoog en ik zie daar… okselhaar! Ik denk “Wauw, wat mooi. Zo puur. Natuurlijk. Wild. Dat wil ik ook!” Ja, die zag je niet aankomen he 😉

Het laten staan is niet zoveel werk, je moet er gewoon vanaf blijven. Wel gaan mijn vingers over de haartjes die ontstaan. Ik ben benieuwd hoe mijn okselhaar eruit gaat zien en wat voor kapsel het zal krijgen. Ik heb werkelijk geen idee! Ik heb het altijd weggeschoren. Want… zo hoort dat.

Aanpassen?

Op het moment dat het ongeveer 1 cm is heb ik een zakelijk evenement van mijn hostingpartij. In de ochtend zit ik te denken wat ik aan ga doen, nette kleren. Uit dit evenement kunnen interessante samenwerkingen voortkomen. Het wordt wel een warme dag dus mijn hesje moet uit kunnen. “Ooh shit! Ik moet mijn oksels nog scheren!” Schiet door mijn hoofd. Meteen denk ik “WHAAAAT!!! Mariëtte! Je gaat toch niet je oksels scheren terwijl je hier zo bewust voor gekozen hebt!”

Ik zou me bijna weer aanpassen naar de standaard. De standaard die eigenlijk helemaal niet bij mij past. De standaard waarin ik niet mijzelf ben. En dat omdat het idee heerst dat okselhaar bij vrouwen onverzorgd is. Terwijl het bij mannen wel okay is. Dat slaat eigenlijk helemaal nergens op.

Wat is vrijheid

Om te kiezen vóór okselhaar, kies ik voor mezelf. En zo heb ik de afgelopen tijd veel meer keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat ik echt mijzelf ben en me nog nooit zo goed heb gevoeld. Ik ben gaan wonen op de manier zoals ik het fijn vind. Ik ben gaan praten over de dingen die voor mij van belang zijn. Ik draag hetgeen wat ik fijn vind of juist niks! Ik dans zoals ik het fijn vind. Ik geef en ontvang liefde op de manier waar ik mij goed bij voel. Ik geef mijn bedrijf vorm op de manier zoals ik het fijn vind. Ik hou me niet aan bepaalde ‘regeltjes’ omdat ze simpelweg niet bij mij passen. Ik leef op de manier zoals ik het fijn vind en doe waar ik gelukkig van wordt. En dit… is vrijheid.

“Je red het niet door je aan te passen.”

Er zijn al genoeg mensen die zich aanpassen aan de standaard. Het is ook het makkelijkste om te doen. Terwijl je juist als ondernemer volledig in je eigen kracht mag gaan staan. Volledig in jouw uniekheid. En dit heeft ook alles met jouw onderscheidende vermogen te maken. Jij bent je bedrijf. Je red het niet door je aan te passen aan wat al gedaan wordt. En blij… dat word je er al helemaal niet van.

Je kop boven het maaiveld uitsteken

Als bewuste ondernemer zal je veel tegenkomen. Je steekt je kop boven het maaiveld uit. En dat is ontzettend spannend en kwetsbaar. Doordat ik o.a. als nomade ben gaan leven (in een caravan) en daardoor alle veiligheid die ik op dat moment voelde heb losgelaten, weet ik hoe het is en wat je tegenkomt. Maar weet je… als je ermee begint dan wordt het steeds makkelijker. 90% van alle angsten en situaties die in je hoofd voorbij komen, gebeuren niet eens.

Ga staan

Waar wacht je op. Welk excuus heb je voor jezelf bedacht. Ga je de ideeën die in je hoofd zijn gezet volgen? Of hetgeen waar jouw hart naar verlangd? Kies je ervoor om helemaal jezelf te zijn? En nee… je hoeft echt niet je okselhaar te laten staan om helemaal jezelf te zijn. Doe wat jij fijn vindt en wat bij jou past.

 

Blije vrije groet,

Mariëtte Dantuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *