Gratis tutorial | Facebook adverteren (likers bereiken)
22 november 2018
Ik neem je mee op avontuur (live)
6 augustus 2019
Toon alles

Door mijn huis te verlaten heb ik mijn thuis gevonden

Een blauwe zee. Palmbomen. Werken vanuit strandtentjes of een hangmat. Dat is het leven, waar veel mensen van dromen. Maar wat verteld de drang naar dit leven? Wat is het onderliggende gevoel? En waar komt dat vandaan? En vooral… hoe kom je daar achter?

In september 2017 ben ik de hort opgegaan. Ik snakte naar natuur en miste verbinding op verschillende vlakken. Ik wist niet wat ik ging doen, ik wist niet hoe het eruit ging zien. Ik heb simpelweg mijn huis opgezegd en een caravan gekocht. Met in mijn achterhoofd het plaatje van mooie witte stranden en palmbomen. Reizen. Ontdekken.

Liever een oud sompig bos dan een maagdelijk wit strand

En nu januari 2019… ben ik nog steeds in Nederland te vinden! In plaats van maagdelijke witte stranden ben ik te vinden in oude sompige bossen. Ik dacht dat ik het ver weg moest zoeken maar dat was helemaal niet het geval.

Simpelweg ruimte maken om te ontdekken. Het leven even geen invulling geven. En mijn gevoel volgen waar het denkt, hey… dat lijkt me leuk! Daardoor heb ik verschillende groepen mensen gevonden. Mensen die houden van de bossen en avontuur en mensen die net zo begaan zijn met de wereld als ik. Door mijn huis te verlaten heb ik mijn thuis gevonden.

Het klinkt zo ongelooflijk simpel. Maar in deze tijd is het heel lastig. Want je wordt snel geleefd. Er is niet veel ruimte om te voelen wat je wilt. En ruimte in je agenda maken is vaak nog lastiger. Je wordt opgeslokt. Waardoor je eigenlijk ook niet de energie hebt om bepaalde processen aan te gaan. Het is dan makkelijk om maar te blijven zitten waar je zit, want dat kost je de minste energie. Maar uiteindelijk kost het je… je leven.

Als ik iets geleerd heb dan is het dat vrijheid in vele vormen kan komen. En niet alleen op een strand in een hangmat. Je wilt loskomen van iets. Je wilt stappen zetten. Er is een verlangen.

Creëer ruimte

Dat iets waar je naar verlangd, kan als ondernemer heel goed bereikt worden. Maar dat iets, kan lastig zijn. Het kan nog niet helemaal goed voelen. Dat heeft een reden. Misschien staat je basis nog niet stevig genoeg. Heb je het gevoel dat je ideeën ergens niet kloppen. Of heb je belemmerde gedachtes. Laat het me weten als je hierover wilt sparren. Ik weet wat allemaal mogelijk is en waar kansen liggen.

Begin. Creëer ruimte. Kleine stapjes zijn ook okay. Ga alleen al Googlen naar dingen waar jij behoefte aan hebt, maak een moodboard, maar vergeet niet ook een stap naar buiten te nemen.

De wereld heeft dromers en doeners nodig, maar vooral dromers die doen.

Vrije blije groet,
Mariëtte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *